На Труханівський вулиці у Дніпровському районі Києва на згадку про шведських уболівальників встановлять паркову скульптуру. Відповідне розпорядження підписав голова КМДА Олександр Попов.

«З метою визначення найкращої композиційно-просторової концепції Департамент містобудування та архітектури з 28 січня по 28 лютого проводить бліц-конкурс проектів паркової скульптури», - повідомляє КМДА.

За умовами конкурсу, його учасниками можуть стати окремі фахівці, авторські колективи, юридичні особи, які отримали письмове запрошення від замовника.

У профільному Департаменті зазначили, що учасникам необхідно передбачити такі пункти: виразне образно-пластичне рішення паркової скульптури, раціональне використання земельної ділянки, проведення комплексного благоустрою та освітлення території навколо паркової скульптури. Проектні пропозиції необхідно подати до 16:00 26 лютого 2013 року за адресою: вул. Хрещатик, 32, кімната 36.

Підбиття підсумків конкурсу відбудеться до 6 березня. Переможці отримають грошові премії: перша - 5 тис. грн, друга - 3 750 грн, третя - 2 500 грн.

Як повідомляв ForUm, під час чемпіонату Європи з футболу 2012 року на Трухановому острові у Києві проживало близько 5 тисяч шведських уболівальників.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

174