У Сімферополі вперше в Україні за розголошення відомостей про зараження вірусом імунодефіциту людини засуджений медичний працівник, повідомили у прес-службі МВС.

Зокрема, у Центральний районний відділ міліції Сімферополя звернулася місцева жителька із заявою про те, що медпрацівник розкрила конфіденційні відомості про ВІЛ-статус її дитини.

Хлопчик, якого, незважаючи на діагноз, усиновила заявниця, провчився у новій школі трохи більше тижня, коли мама почала помічати, що син став замкнутим, не хотів іти до школи. Поговоривши з дитиною, жінка з'ясувала, що однокласники через його діагноз знущалися над ним, не бажали спілкуватися, ображали його.

«У ході перевірки було встановлено, що на одному із батьківських зборів класний керівник розповіла батькам дітей про нового учня. Мати одного із однокласників хлопчика працювала медсестрою у дитячому будинку, де раніше виховувалася дитина. Від неї батьки і дізналися про ВІЛ-статус сина заявниці», - повідомила слідчий слідчого відділення Центрального райвідділу внутрішніх справ Сімферополя Вероніка Задорожна.

Дорослі, у свою чергу, поговорили вдома з дітьми і заборонили їм дружити з хлопчиком. Однокласники почали цькувати дитину, вчителі занижували оцінки. У результаті хлопчик отримав серйозну психологічну травму.

У результаті перевірки інформації заявниці було порушено кримінальну справу.

Свою вину підозрювана заперечувала, але у ході слідства було встановлено, що обвинувачена працювала лаборантом щодо забору крові у дитбудинку, де виховувався хлопчик, і про результати обстеження знала. Батьки однокласників школяра і класний керівник також підтвердили, що дізналися цю інформацію саме від неї, передає «УНІАН».

Суд виніс рішення визнати жінку винною у скоєнні злочину, передбаченого ст.132 (розголошення відомостей про проведення медичного огляду на виявлення зараження вірусом імунодефіциту людини чи іншої невиліковної інфекційної хвороби) Кримінального кодексу України і постановив позбавити її права займатися медичною практикою, а також виплатити штраф у розмірі 1700 грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

276