Протягом поточного і наступного року всі арбітражні керуючі, розпорядники майна, керуючі санацією, ліквідатори в Україні повинні пройти курси підвищення кваліфікації, повідомили у Міністерстві юстиції України.

Відповідний наказ про систему підготовки, підвищення кваліфікації та перепідготовку арбітражних керуючих видало Міністерство юстиції як державний орган з питань банкрутства.

Під час навчань повинні бути освоєні питання, пов'язані з діяльністю арбітражного керуючого, що вимагають постійного оновлення і вдосконалення, а також тематика, необхідна для набуття професійних навичок, ефективного вирішення завдань професійної діяльності.

Зокрема, буде розглядатися судова практика у справах про банкрутство, новели у законодавстві України, що стосуються діяльності арбітражного керуючого, правила ведення діловодства та архіву арбітражного керуючого і т.д.

Згідно з наказом Мін'юсту, арбітражні керуючі, розпорядники майна, керуючі санацією, ліквідатори будуть зобов'язані проходити таке навчання один раз на два роки.

Курси підвищення кваліфікації проводитимуться вузами, які отримали дозвіл Мін'юсту на підготовку арбітражних керуючих, а також Всеукраїнськими саморегулюючими організаціями арбітражних керуючих.

За підсумками ті установи або організації, які здійснювали навчання, будуть проводити підсумкові заліки та видавати свідоцтво про підвищення кваліфікації. Списки осіб, яким були видані такі свідоцтва, будуть відправлятися у Мін'юст.

При цьому Міністерство юстиції здійснюватиме моніторинг фахівців, які пройшли підвищення кваліфікації. У разі виявлення осіб, які не пройшли відповідних навчань, Мін'юст буде вносити подання у Дисциплінарну комісію арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) щодо застосування до осіб дисциплінарних стягнень, передбачених законодавством.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

373