Голова Верховної Ради України Володимир Рибак заявляє, що готовий у парламенті поставити на голосування питання про роботу системи «Рада-3». Про це він сказав учора на прес-конференції у Донецьку.

«Про систему «Рада-3». Я доручив комітету з регламенту, щоб він розглянув усі питання», - сказав спікер, зазначивши, що ця система була створена ще 8 років тому, але чомусь не запущена в роботу.

Рибак повідомив, що «поставив завдання фахівцям», щоб вони до 5 лютого (початку роботи Верховної Ради - Ред.) «перевірили нормативні документи».

«Зараз фахівці вивчають. І я думаю, що я надам можливість комітетові 4 лютого на Погоджувальній раді Верховної Ради, щоб він поінформував щодо цієї системи. Я готовий поставити на голосування, щоб Верховна Рада ухвалила рішення, щоб ця система працювала», - заявив спікер парламенту. При цьому він додав: «Тому що мене бентежить, що до мене приходять люди і кажуть: «Треба негайно запускати». А я, дивлячись в очі, питаю: «А чому ви особисто, сидячи на моєму місці, не включали цю систему?», передає «УНІАН».

Нагадаємо, 6 грудня Верховна Рада внесла зміни до регламенту, які зобов'язують народних депутатів особисто реєструватися для участі у засіданнях парламенту, брати участь у голосуванні і робити це особисто.

11 грудня Президент України Віктор Янукович підписав закон про зміни до Регламенту Верховної Ради.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

686