Сумська обласна рада та Курська обласна дума підтримали ініціативу виконавчої влади своїх регіонів про створення на українсько-російському кордоні додаткового місцевого пункту пропуску.

Як повідомили у прес-службі Сумської облради, таке рішення було прийняте у четвер, 24 січня, під час робочої зустрічі у Сумах спільної депутатської групи Сумської облради та Курської обласної Думи.

«В даний час на території Сумської і Курської областей функціонує шість місцевих пунктів пропуску. Разом з російськими колегами ми вийшли з ініціативою відкрити ще один, який з'єднає села Юнаківка з українського боку і Заолєшенка - з російського», - зазначив голова Сумської облради Геннадій Михайленко, передає «УНІАН».

За результатами зустрічі було прийняте рішення підтримати ініціативу Сумської ОДА та Адміністрації Курської області щодо відкриття додаткового місця перетину кордону та включити його до переліку місцевих пунктів пропуску, затвердженого Угодою між урядом РФ і Кабінетом Міністрів України від 18 жовтня 2011 року.

Сторони домовилися звернутися зі свого боку до депутатів Державної Думи Федеральних Зборів РФ і українського уряду з проханням підтримати цю ініціативу, що дозволить прискорити процедуру проходження прикордонного контролю і сприятиме практичному виконанню міжурядових і міжвідомчих угод.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238