Сьогодні, 25 січня, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта провів робочу зустріч з командою фахівців Світового Банку для проведення діалогу з розвитку приватного сектора України, повідомила прес-служба Міністерства.

Сторони обговорили поточний стан бізнес-середовища України та ключові завдання у галузі розвитку приватного сектора.

Під час переговорів перший заступник міністра поінформував про стан соціально-економічного розвитку та макроекономічного прогнозу для України, а також про пріоритетні завдання за напрямами стимулювання економічної активності.

У ході зустрічі обговорено питання підготовки системного проекту для отримання позики Світового банку «Друга програмна позика на реабілітацію фінансового сектора», були підтверджені спільні наміри активізувати процес підготовки цього проекту та обговорені подальші дії.

Крім того, сторони провели дискусію щодо покращення умов ведення бізнесу в Україні. Зокрема, за оцінкою рейтингу «Doing Business-2013», Україна у порівнянні з попереднім роком піднялася на 15 сходинок - зі 152-го на 137-ме місце і опинилася у трійці країн-лідерів, які продемонстрували ефективні економічні реформи щодо поліпшення умов ведення бізнесу, посівши перше місце у регіоні Східної Європи та Центральної Азії.

Враховуючи це, українська сторона і фахівці Світового банку обмінялися думками щодо практичних кроків, необхідних для подальшого підвищення показників України у рейтингу «Ведення бізнесу» у 2013 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211