На сьогодні по всій території України активно проходять ярмарки сільськогосподарської продукції. Зокрема, у січні поточного року пройшло 3344 ярмарки. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

Можливість придбати якісну сільськогосподарську продукцію у холодну пору року дуже важлива для українських споживачів. Це неодноразово підкреслював уряд.

«Саме тому по всій території України продовжують проходити ярмарки, які не втрачають своєї актуальності. Адже саме на них громадяни можуть придбати якісну аграрну продукцію без націнок і напряму від виробника. Так, у січні поточного року в Україні провели 3344 ярмарки, на яких реалізовано сільськогосподарської продукції та продуктів її переробки на суму 231,7 мільйона гривень», - повідомив Присяжнюк.

 

За його словами, у цілому по всіх регіонах реалізовано 27,7 тисячі тонн сільгосппродукції і продуктів її переробки. Також Присяжнюк зазначив, що лідерами за обсягами реалізації продукції є Луганська область - 2705 тонн, Житомирська - 2704 тонни, Одеська - 2390 тонн, Тернопільська - 2134 тонни і Вінницька - 1990 тонн. Однак найбільше ярмарків з початку нового року було проведено у Сумській області.

«Найбільшу кількість ярмаркових заходів провели в Сумській області - 241, Дніпропетровській - 210, Київській - 196, Вінницькій - 180, Житомирській - 178 і Волинській - 172. Найменша ж кількість ярмарків відбулася у Львівській, Херсонській, Рівненській, Закарпатській та Запорізькій областях», - додав Присяжнюк.

Також міністр нагадав, що Мінагрополітики постійно здійснює моніторинг роздрібних цін на продуктових ринках України. Це допомагає вловити найменші тенденції і коливання цін і, відповідно, вчасно відреагувати на це.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

330