Сьогодні, 25 січня, із України був екстрадований впливовий «злодій у законі», відомий у кримінальних колах на прізвисько Омар Уфимський, повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.

Раніше Омар Уфимський, перебуваючи у міждержавному розшуку, був затриманий співробітниками управління у боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Одеській області. Тоді у «законника» було вилучено вогнепальну зброю, яку він незаконно зберігав, за що і був засуджений Приморським районним судом Одеси до позбавлення волі.

Після звільнення кримінального авторитета із місць позбавлення волі стосовно нього відразу ж застосували екстрадиційний арешт, оскільки з 2008 року чоловіка розшукують правоохоронні органи Російської Федерації за скоєння тяжких злочинів, передбачених ч.3 п.б ст.163 (вимагання, тобто вимога передання чужого майна під погрозою застосування насильства, групою осіб за попередньою змовою, із застосуванням насильства з метою отримання майна в особливо великому розмірі), ч.2 п.а, в, г ст.126 (викрадення людини, вчинене групою осіб за попередньою змовою, із застосуванням насильства, небезпечного для життя, із застосуванням зброї з корисливих мотивів) Кримінального кодексу РФ.

Як повідомив заступник начальника Головного управління у боротьбі з організованою злочинністю МВС України Віталій Стрижак, згідно з вироком Міщанського районного суду Москви, у Російській Федерації Омара очікує 7,5 року позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії суворого режиму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

549