У цьому році розвиток мережі оптових ринків сільськогосподарської продукції залишається одним із ключових напрямів державної політики щодо розвитку інфраструктури аграрного ринку. Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

«Розвиток інфраструктури аграрного ринку залишається для нас одним із пріоритетних питань. Адже сьогодні держава активно підтримує дрібно- і середньотоварного виробника. Однак посередники скуповують у них продукцію за низькою ціною. Тому завдяки розвитку ОРСП держава допомагає дрібним і середнім виробникам аграрної продукції «напряму» продати свій товар споживачеві. Так, у минулому році на розвиток і підтримку оптових ринків сільгосппродукції було виділено 248 млн гривень. Всього в розвиток ОРСП вже інвестовано 774 млн гривень», - зазначив Присяжнюк.

За його словами, діючі ОРСП вже довели свою ефективність, тому у 2013 році планується продовжити фінансування. Так, протягом минулого року такі оптові ринки сільгосппродукції, як «Столичний» у Києві, «Шувар» у Львові та «Господар» у Донецьку відвідали понад 3 мільйони покупців. Більше 160 тисяч виробників сільгосппродукції скористалися послугами цих ринків і реалізували свою продукцію. Усього з початку роботи на цих ринках було реалізовано більше 1 мільйона тонн продукції.

Нагадаємо, що сьогодні статус ОРСП отримали 11 ринків у Львівській, Київській, Запорізькій, Одеській, Донецькій, Харківській, Херсонській, Рівненській, Луганській та Миколаївській областях та у місті Маріуполі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

218