Сьогодні, 25 січня 2013 року, у прес-центрі інформаційного агентства «RegioNews» проходить прес-конференція Всеукраїнського громадського руху «Український вибір», присвячена Болонському процесу, повідомляється на сайті організації.

Прес-конференцію проводять Олена Маркосян, керівник інформаційно-аналітичного управління Руху «Український вибір», журналіст, і Сергій Вєтров, доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, виконавчий директор Українського педагогічного клубу, керівник проекту «Освіта - завдання суспільства, а не держави».

У своєму виступі Олена Маркосян зазначила, що необхідність проведення громадських слухань пов'язана з різко полярною оцінкою результатів участі України у цій європейській програмі.


 
Офіційні цілі та декларації, озвучені у документах Болонських угод, сучасні і привабливі. Однак на практиці, насамперед у вищій освіті, ми спостерігаємо формалізм і падіння якості підготовки фахівців. Прихованою метою Болонської системи є вирішення кадрових проблем європейських країн за рахунок молодих талановитих фахівців із України, Росії, Білорусі.

Сергій Вєтров розповів, що у рамках всеукраїнських слухань з Болонського процесу експерти «Українського вибору» проведуть серію «круглих столів» у різних регіонах України, дискусії у ЗМІ, а також підсумкову конференцію у Києві. Мета слухань - у результаті відкритої професійної дискусії дати об'єктивну оцінку Болонському процесу, його позитивним і негативним проявам, перспективам розвитку системи освіти в Україні.

Перші підсумки всеукраїнських слухань будуть підбиті наприкінці лютого.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

274