Якщо сьогодні спікеру Верховної Ради Володимиру Рибаку доповідатимуть, що є 150 підписів депутатів за проведення позачергової сесії парламенту, буде і розпорядження про її проведення. Про це заявив сьогодні у Донецьку голова Верховної Ради України Володимир Рибак.

«Якщо сьогодні до вечора буде у мене ясність і мені повідомлять, що є 150 підписів і є відповідні документи, я повернуся до Києва сьогодні і можу підписати розпорядження щодо проведення позачергової сесії», - сказав спікер. При цьому він додав: «В іншому разі, якщо цього не буде, ніякої мови про позачергову сесію бути не може, і я не піду на порушення регламенту Верховної Ради України».

Рибак нагадав, що раніше він доручав Апарату ВР підготувати розпорядження щодо проведення позачергової сесії парламенту на 30-31 січня, але виникли складнощі через справжність підписів народних депутатів, які наполягають на проведенні сесії, передає «УНІАН».

За його словами, «на сьогоднішній день, на цю хвилину було представлено вчора вранці у першій половині дня 158 підписів народних депутатів, які запропонували провести позачергову сесію і сформулювали 4 основних питання. Представили підписи і представили проекти постанов на три основних питання. На звіт генерального прокурора підписи не представлені і проекту постанови група депутатів від опозиції не представила». Рибак зазначив, що «доручив Апарату (Верховної Ради) і комітетові відповідному підготувати розпорядження, і готовий підписати 30-31 січня проведення позачергової сесії».

Але, розповів Рибак, «у другій половині дня пішли заяви депутатів мені, і, врешті-решт, прийшов до мене народний депутат Лук'янов (Владислав Лук'янов - народний депутат від Партії регіонів. - Ред.) і сказав, що підписів немає 150, підписи сфальсифіковані». Лук'янов пояснив, що ці доводи «ґрунтуються на тому, що 11 депутатів підписали підписні листи, не перебуваючи в Україні, вони перебувають за межами України, тому підписи або підроблені, або листи поміняли, або ще якісь варіанти, але на момент підпису - 22 числа (січня) - цих людей у Києві не було, вони були за межами України».

Також спікер повідомив, що, «крім цих 11 підписів, кадри Апарату Верховної Ради взяли зразки підписів, взяли документи, адже кожен депутат залишає свій підпис, і в особистій справі кожного підпис є. Апарат перевірив, і виявилося - 8 підписів підроблені, вони не відповідають підписам, які депутати ставили на документах».

«Тому, їдучи сьогодні у відрядження, я сказав: розберіться, і якщо підписи сфальсифіковані, я не підпишу розпорядження про скликання позачергової сесії», - підкреслив Рибак.

Як раніше повідомляв ForUm, голова Верховної Ради Володимир Рибак виступає проти скликання позачергової сесії Верховної Ради на вимогу опозиції.

Нагадаємо, фракції Верховної Ради «Батьківщина», «Свобода» та «УДАР» попросили голову Ради Володимира Рибака скликати позачергову сесію парламенту до 31 січня.

Опозиція пропонує такий порядок денний сесії: створення тимчасової слідчої комісії з розслідування порушень Конституції при ув’язненні колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко і колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, заслуховування інформації генерального прокурора, міністра внутрішніх справ і голови СБУ з питання тюремного ув'язнення Тимошенко і Луценка, питання про політичну відповідальність глав МВС та СБУ, а також висловлення недовіри генпрокурору.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

417