Контролюючі органи зупинили проведення будівельно-земляних робіт у провулку Десятинному, 3-5.

Про це ForUm'у повідомили у відділі зв'язків із засобами масової інформації прокуратури міста Києва з посиланням на заступника прокурора Максима Могильницького.

«За результатами перевірки забудовнику 15 січня Управлінням культурної спадщини КМДА внесено припис щодо припинення земляних робіт на території історичної пам'ятки», - сказав Могильницький.

За його словами, інспекція архбудконтролю анулювала дозвіл на виконання будівельних робіт.

«Сьогодні ми отримали з інспекції архбудконтролю відповідь на наше подання, у якому вимагали привести дозвільні документи на будівництво у відповідність до вимог Закону. Інспекція повідомила, що анулювала дозвіл на виконання будівельних робіт у Десятинному провулку», - зазначив заступник прокурора.

Він повідомив, що прокуратура Києва також звернулася до Міністерства культури України з дорученням щодо проведення перевірки законності забудови на території історичної пам'ятки.

«Оскільки ця земельна ділянка розташована на території Державного історико-архітектурного заповідника «Стародавній Київ», прокуратура направила у Міністерство культури доручення щодо проведення перевірки дотримання законодавства про охорону культурної спадщини під час її забудови», - повідомив він.

Могильницький зазначив, що будівельні роботи розпочато без дозволу Мінкультури.

«Міністерство культури України також поінформувало нас про те, що дозволу на проведення будівельно-земляних робіт не надавали», - зазначив він і додав, що ця перевірка перебуває на особистому контролі прокурора.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

357