На сьогоднішній день близько 80% ринку таксі перебуває у тіні. З 20 тис. людей, які займаються візництвом, всього 1 тис. має ліцензії.

Про це, як передає кореспондент ForUm’y, у ході прес-конференції заявив голова Професійної спілки таксистів України Василь Попик.

У зв'язку зі зміною законодавства у сфері ринку таксі, розширено повноваження Державної інспекційної служби.

За словами голови профспілки таксистів, відповідно до закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного регулювання і управління безпеки транспорту та дорожнього господарства», інспектори з безпеки наземного транспорту отримали форму і жезл для права зупинки на дорозі перевізника з метою перевірки легальності його роботи .

«Надано можливість карати тих, хто не є суб'єктами господарювання», - сказав він.

На його думку, на сьогоднішній день основним завданням є легалізація ринку таксі.

«Інспекції надано право вилучати автомобільний транспорт у нелегального перевізника у разі систематичних порушень даними водієм закону», - підкреслив Попик.

Між тим, начальник Управління держконтролю і нагляду за безпекою на наземному транспорті Богдан Свищовський зазначив, що мінімальний штраф, згідно з Адміністративним кодексом, для нелегалів може скласти від 1700 грн, а якщо вони попадуться повторно, – від 1 700 грн до 8500 грн.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

299