Для підвищення рівня зарплат на столичних підприємствах податковими органами м. Києва, разом з органами місцевої влади і представниками Пенсійного фонду, проводяться спільні заходи та роз'яснювальна робота, повідомили в прес-службі Державної податкової служби України.

У результаті проведеної у 2012 році з керівниками підприємств роз'яснювальної роботи, рівень заробітної плати робітників зріс на 4676 підприємствах Києва.

Зазначимо, що в Києві, згідно зі статистичними даними, середній рівень заробітної плати є найбільшим по всій країні - 4,6 тисяч гривень на місяць.

Поряд з цим, у столиці є підприємства, середній рівень заробітних плат яких «не дотягує» до мінімального, встановленого законодавством (з 1 січня 2013 року - 1147 грн.).

Так, на одному зі столичних підприємств, яке займається оптовою торгівлею фруктами та овочами, середній рівень заробітної плати в третьому кварталі 2012 року становив 888 гривень. Після розмови з керівником, середній рівень зарплати був підвищений до 1 900 гривень. На одному з будівельних підприємств, де середній рівень не перевищував 1 100 гривень - підвищено вдвічі (2 200 гривень).

До бюджету додатково надійшли 10,6 млн гривень податку на доходи фізичних осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

147