Судацький міський суд засудив судноводія моторного катера, через небезпечні маневри якого влітку минулого року в акваторії Судака сталася аварія зі смертельним результатом, до восьми років позбавлення волі.

Як повідомляє прес-служба прокуратури АР Крим, в суді доведена провина керманича в порушенні правил безпеки руху водного транспорту.

«За скоєний злочин підсудному призначено покарання у вигляді восьми років позбавлення волі. З нього стягнуто на користь потерпілих понад півмільйона гривень як відшкодування завданої матеріальної і моральної шкоди», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ForUm, 4 серпня 2012 р. в Чорному морі в районі Судака (на захід від мису Алчак) на відстані близько одного кілометра від берега сталося зіткнення двох суден: теплохода «Чорномор'я» без пасажирів і швидкісного катера «Екстрім» з пасажирами на борту (19 людей).

Слідством, яке проводилось Кримською прокуратурою з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері, встановлено, що керманич, маневруючи, небезпечно зблизився з теплоходом і не вжив необхідних заходів до попередження зіткнення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

214