Росія і Казахстан підпишуть у 2013 році Договір про добросусідство і союзництво, повідомив у п'ятницю глава МЗС РФ Сергій Лавров на прес-конференції в Москві за підсумками переговорів зі своїм казахстанським колегою.

«Ми сьогодні обговорили питання підготовки Договору про добросусідство і союзництво Росії та Казахстану в ХХI столітті. За дорученням президентів Володимира Путіна і Нурсултана Назарбаєва планується укласти цей договір протягом нинішнього року», - сказав Лавров. Він зазначив, що цей документ має вивести двосторонні відносини Москви та Астани на якісно новий рівень.

Лавров також повідомив, що у поточному році в Єкатеринбурзі планується провести черговий форум міжрегіональної співпраці двох країн. Попередній, Дев'ятий форум міжрегіонального співробітництва Росії і Казахстану, пройшов у Павлодарі у вересні 2012 року за участю глав держав, передає РІА «Новини».

Як повідомляв ForUm, Москва пред'явила Астані ультиматум, перерахувавши перелік заходів, на які Росія готова піти у випадку, якщо Казахстан не перегляне своє рішення про обмеження космічних запусків з космодрому.

Нагадаємо, у грудні 2012 р. Астана затвердила план запусків з Байконуру на наступний рік, скоротивши кількість стартів ракети-носія «Протон» до 12 замість колишніх 14 стартів. Крім того, затверджена урядом постанова закріплює, що «старти космічних апаратів, що передбачають використання нового району падіння відокремлюваних частин ракет-носіїв типу «Союз», можуть здійснюватися тільки після підписання і набуття чинності відповідного міжнародного договору».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202