ДАІ попереджає водіїв про сильні снігопади у восьми областях сходу і півдня України.

Як повідомляє прес-служба Департаменту ДАІ МВС України, за даними Гідрометцентру України 25-26 січня на території Одеської, Миколаївської, Херсонської, Запорізької, Кіровоградської, Дніпропетровської, Донецької та Луганської областей очікуються складні погодні умови: сильні снігопади, пориви вітру 17-22 м/с, хуртовини, снігові замети, у Миколаївській, Херсонській, Запорізькій та Донецькій областях також сильний мокрий сніг і дощ, налипання мокрого снігу, сильна ожеледь.

У західних та північних областях очікується суттєве зниження температури повітря вночі до 16-21° морозу, місцями до 24-26°, вдень до 10-15° морозу.

У зв'язку з цим ДАІ нагадує автовласникам про особливості експлуатації транспортних засобів у зимовий період.

Вирушаючи в дорогу, перевірте технічний стан авто, зверніть особливу увагу на стан зовнішніх світлових приладів транспортних засобів, склоочисників, обігрівачів салону. Подбайте про встановлення на своїх автомобілях зимових шин, запас палива.

Крім стандартних предметів (аптечки, вогнегасника, знака аварійної зупинки, балонного ключа, буксировочного троса, запасного колеса і домкрата), водіям можуть знадобися додатковий комплект теплого одягу, ліхтар на батареях, проводи «прикурювання», скребок для скла і щітка, свічки, сірники, невелика лопата.

ДАІ також радить не забувати про зарядний пристрій до мобільного, гарячі напої в термосі, запишіть номери телефонів «гарячих ліній ДАІ» та аварійних служб.

«Неухильно дотримуйтесь вимог Правил дорожнього руху: користуйтеся пасками безпеки, дотримуйтесь безпечної дистанції, правил маневрування, не перевищуйте швидкість, в умовах недостатньої видимості рухайтеся з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями. Якщо під час руху ви побачили, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду, викличте на допомогу ДАІ або аварійні служби. Не будьте байдужими, можливо завтра допомога знадобиться саме вам», - зазначили у відомстві.

Крім того, ДАІ рекомендує водіям під час ускладнення погодних умов по можливості утриматися від поїздок на власному транспорті, а тим, хто виїхав, бути максимально уважними і обережними за кермом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

293