Україна планує підписати Угоду про асоціацію і зону вільної торгівлі з Євросоюзом під час саміту Східного партнерства у Вільнюсі в листопаді цього року.

Про це, як повідомляє прес-служба Глави держави, Президент України Віктор Янукович повідомив в інтерв'ю представникам ЗМІ, коментуючи зустріч з головою Європарламенту Мартіном Шульцем.

За словами Януковича, під час зустрічі з головою Європарламенту також обговорювалася підготовка і порядок денний саміту Україна-ЄС, який повинен відбутися 25 лютого в Брюсселі.

«І, безумовно, мова йшла про підготовку саміту, який відбудеться у Вільнюсі в листопаді цього року, і на якому ми плануємо підписати Угоду про асоціацію і зону вільної торгівлі», - додав Глава держави.

Нагадаємо, Україна і ЄС розпочали переговори щодо Угоди про асоціацію у 2007 році і завершили їх у грудні 2011 року. 30 березня 2012 р. Угода була парафована сторонами.

У прийнятих висновках Ради ЄС з питань зовнішньої політики кажуть, що підписання Угоди про асоціацію може відбутися до листопада 2013 р., якщо українська влада продемонструє суттєвий прогрес у вирішенні означених Європейським союзом проблем.

Саміт Україна-ЄС відбудеться 25 лютого 2013 року в Брюсселі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

414