Україна має намір використовувати досвід Білорусі в головуванні у Співдружності Незалежних Держав для підготовки та проведення свого головування в організації у 2014 році, повідомили в прес-службі постійного представництва України при СНД.

Іван Бунечко, постійний представник України, зазначив, що Україна уважно спостерігатиме за головуванням Білорусі в СНД і використає найбільш позитивні моменти білоруського головування для підготовки та проведення українського головування в СНД у 2014 році.

Під час засідання Ради постійних представників країн-учасниць при СНД Бунечко також побажав білоруській стороні уникнути помилок і висловив готовність України в разі потреби допомогти Білорусі та долучитися до організації заходів високого рівня.

У повідомленні наголошується, що білоруське головування буде присвячено зміцненню добросусідства, поглибленню взаємовигідного торговельно-економічного та інноваційного співробітництва, міжгалузевої і виробничої кооперації, розвитку екологічного співробітництва та підвищенню доступності екологічних зелених технологій, розширенню діалогу культур, передають «Українські новини».

Білорусь має намір під час свого головування підвищити імідж СНД на міжнародній арені.
Наступне засідання ради постійних повноважних представників держав-учасниць СНД відбудеться 5 лютого.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

232