Вузам необхідно надати автономію не тільки в академічному плані, але і в господарському, що дозволить їм самим визначати пріоритетні напрями досліджень.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко під час зустрічі зі студентами Національного університету «Львівська політехніка», повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

Для посилення дослідницької та інноваційної діяльності у галузі освіти і науки, на думку віце-прем'єра, передбачається надати більшу автономію навчальним закладам, не тільки в академічному, але й в господарському плані.

«Це дозволить навчальним закладам, зокрема, визначати пріоритетні напрями навчання та проведення досліджень, використання благодійних внесків, підтримки обдарованої молоді», - сказав Грищенко.

Крім того, на думку Грищенка, одним із пріоритетів у рамках реформування вітчизняної системи освіти є необхідність у взаємодії з роботодавцями, що дозволить «чітко визначити пріоритети в підготовці фахівців, які будуть затребувані в найближчому майбутньому».


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

231