Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск у четвер був госпіталізований з гострою інфекцією дихальних шляхів, повідомила канцелярія глави польського уряду.

«У зв'язку з гострою інфекцією дихальних шляхів прем'єр-міністр Дональд Туск перебуває в лікарні», - йдеться в повідомленні.

При цьому очікується, що Туск зможе брати участь у п'ятницю в голосуванні в парламенті про винесення вотуму недовіри міністру охорони здоров'я Бартошу Арлуковічу. «Завтра глава уряду перерве своє перебування в лікарні, щоб взяти участь у голосуванні в сеймі», - наголошується в повідомленні, передає РІА «Новини».

Ініціатива відправити у відставку Арлуковіча належить опозиційній партії «Закон і справедливість», яку очолює Ярослав Качиньський. Міністра звинувачують у нездатності зупинити «розвал системи охорони здоров'я, катастрофічній політиці та посиленні хаосу у сфері охорони здоров'я, падінні доступності медичних послуг для звичайних громадян». За повідомленнями польських ЗМІ, Туск у зв'язку із запланованим на п'ятницю голосуванням відмовився від поїздки на економічний форум у Давосі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208