Віце-прем'єр-міністр Юрій Бойко і європейський комісар з торгівлі Карел де Гухт обговорили можливість перегляду тарифних зобов'язань України в рамках Всесвітньої торгової організації.

Про це йдеться в повідомленні представництва України при Європейському Союзі та Європейському співтоваристві з атомної енергії.

Зустріч Бойка з де Гухтом відбулася 23 січня в Брюсселі (Бельгія).

«У центрі уваги було обговорення можливого перегляду Україною тарифних поступок, зафіксованих у переліку поступок і зобов'язань України в рамках Всесвітньої торгової організації», - сказано в ньому.

Крім того, сторони розглянули актуальні питання двостороннього співробітництва у торговельній сфері, зокрема застосування Україною спеціальних захисних заходів при імпорті автомобілів і введення утилізаційного збору, повідомляють «Українські новини».

Чиновники України та Єврокомісії також висловили задоволення станом технічної підготовки до підписання тексту угоди про асоціацію в частині створення зони вільної торгівлі.

Також під час зустрічі сторони підтвердили готовність почати неформальний діалог з питань бізнес-клімату.

Нагадаємо, Україна вступила до ВТО 16 травня 2008 року, ставши 152-м повноправним членом організації.

Держави - члени Всесвітньої торгової організації закликають Україну відкликати свою заявку на перегляд тарифних зобов'язань.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

183