З метою створення Київського міського перинатального центру буде проведена реконструкція будівель Київського міського центру репродуктивної медицини на вул. Героїв Сталінграда, 16 в Оболонському районі столиці. Відповідне розпорядження днями підписав голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, повідомляє прес-служба КМДА.

Замовником виконання робіт визначено комунальне підприємство «Інженерний центр», де зараз працюють над визначенням генеральної проектної та підрядної організації для здійснення реконструкції будівель.

У Департаменті охорони здоров'я зазначили, що з метою поліпшення ситуації в системі надання медичної допомоги дітям і матерям прийнято Концепцію розвитку перинатальної допомоги, що передбачає створення до 2014 року трьох високоспеціалізованих перинатальних центрів третинного рівня надання медичної допомоги.

Так, з лютого 2012 року почав діяти Перинатальний центр Києва, створений на базі Київського міського пологового будинку №7. Там допомагають жінкам з невиношуванням вагітності, приймають передчасні пологи і виходжують новонароджених з низькою і екстремально низькою масою тіла.

У Київському міському центрі репродуктивної медицини створять перинатальний центр для надання допомоги вагітним з інфекційною патологією, в тому числі ВІЛ-інфікованим, хворим на туберкульоз та наркозалежним жінкам. На базі Київського міського пологового будинку №5 планується створити перинатальний центр зі спеціалізацією медичної допомоги вагітним з екстрагенітальною патологією, який також виконуватиме функцію методичного центру.

Фахівці стверджують, що впровадження Концепції дозволить знизити рівень смертності новонароджених на 20%, материнських втрат на 10%, знизити показники дитячої інвалідності, підвищити ефективність перинатальної діагностики до 80% і зменшити частоту вроджених вад розвитку.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210