У Верховній Раді зареєстровано законопроект №2052, ініційований Кабінетом Міністрів, згідно з яким населення зобов'язане встановити лічильники споживання тепла до 2017 р., а води - до 2018 р.

Так згідно з положеннями законопроекту, пропонується, що централізоване водопостачання і централізоване постачання гарячої води, а також постачання теплової енергії здійснюються за умови обов'язкового комерційного обліку, тобто установки лічильників.

Крім того, планується, що централізоване водопостачання і централізоване постачання гарячої води здійснюватиметься за умови обов'язкового комерційного обліку для населення з 1 січня 2018 року, а для бюджетних установ та інших споживачів - з 1 січня 2014 року.

Поставка теплової енергії здійснюватиметься за умови обов'язкового комерційного обліку для населення - з 1 жовтня 2017 року, а для бюджетних установ та інших споживачів - з 1 жовтня 2014 року.

Порядок здійснення комерційного обліку, правила обслуговування, ремонту, заміни та періодичної повірки засобів обліку, правила розподілу обсягів спожитих послуг за показаннями засобів обліку і порядок тимчасового надання послуг та визначення їх вартості за умови відсутності вузлів обліку встановлюються Кабінетом Міністрів України.

«Основною метою проекту закону є запровадження комерційного обліку теплової енергії і води для всіх категорій споживачів, що забезпечить раціональне споживання цих ресурсів, зменшить негативний вплив на економіку України від значного зростання цін на імпортований природний газ, підвищить рівень енергетичної безпеки держави. У разі прийняття закону, оплата буде здійснюватися за фактичну кількість відпущених і спожитих ресурсів», - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

190