Голова КМДА Олександр Попов сьогодні вніс подання Президенту України про звільнення з посад керівників трьох районних держадміністрацій Києва: Голосіївської, Святошинської і Подільської.

Попов нагадав, що 21 січня в Києві склалися непрості погодні умови - йшов дощ, після чого посилився мороз, унаслідок чого місто перетворилося на «суцільну ковзанку». Було терміново дано доручення головам районів якнайшвидше відреагувати на ситуацію і ліквідувати наслідки негоди, повідомляє «УНІАН».

22 січня відбулася нарада в КМДА щодо виконаної роботи. «Ввечері ми підбили підсумки роботи і вказали на ті недоліки, які були практично в кожному районі, попередили про персональну відповідальність голів РДА. Вчора з аналізу роботи наших інспекторів, інформації, яку отримує наш колл-центр, інформації від наших лікувальних установ - травмпунктів, ми зробили висновки про те, що найгірша ситуація з реагування на погодні умови в Києві була і залишається в Голосіївському, Святошинському та Подільському районах. Тому я сьогодні підписав подання про звільнення з посад керівників районних державних адміністрацій, і їхні функції виконуватимуть перші заступники. Найближчим часом, я переконаний, буде указ Президента, який юридично закріпить таке рішення», - сказав Попов.

За словами першого заступника голови КМДА Олександра Мазурчака, вже на ранок 23 січня ситуація в зазначених районах змінилася кардинально. «Зокрема, ще 22-го числа я об'їхав Подільський район. 80% вже було там засипано піском. По Голосіївському ситуація найгірша. Цей район у нас ніколи раніше не проходив за недоліками, але цього разу не спрацювали... », - зазначив він.

Стосовно того, коли райони отримають нових керівників замість звільнених, а також коли відбудеться заміна начальників ЖЕКів, яких також звільнили через погану роботу з ліквідації наслідків негоди, Мазурчак повідомив: «І в районах, і в ЖЕКах, я думаю, питання з новими керівниками вирішуватиметься дуже швидко. Протягом тижня-двох питання буде вирішено. Щодо голів районів ми очікуємо указу Президента, щодо ЖЕКів - заміна буде зроблена дуже швидко».

Нагадаємо, робота глав трьох районних держадміністрацій (Голосіївської, Святошинської, Подільської) визнана незадовільною в частині прибирання територій від снігу та льоду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

407