Міністерство закордонних справ України рекомендує українцям у зв'язку з ускладненням ситуації з безпекою на території Еритреї утриматися від поїздок у цю країну. Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті зовнішньополітичного відомства.

«У зв'язку з ускладненням ситуації з безпекою на території Держави Еритрея, а також спробою військового перевороту в м. Асмера, МЗС України рекомендує громадянам утриматися на даному етапі від поїздок у державу Еритрея», - йдеться в повідомленні.

У разі потрапляння в надзвичайні ситуації, громадянам України слід невідкладно звертатися до Посольства України в Єгипті за телефоном +202 2378 68 70/71, який працює цілодобово, або дзвонити на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: +38 044 238 16 57.

За даними ЗМІ, 21 січня в африканській державі Еритрея військові здійснили спробу державного перевороту, захопивши міністерство інформації і штаб-квартиру державного телебачення.

Держава Еритрея розташована в Східній Африці на узбережжі Червоного моря. Країна межує з Ефіопією на півдні і Джибуті на сході, та Суданом на заході. У 1993 році в Еритреї була проголошена незалежність від Ефіопії, яка сталася в результаті багаторічного військового конфлікту між християнами і мусульманами. З початку 90-х років країною керує група ветеранів війни за незалежність на чолі з Ісайясом Афеворкі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

195