В Україні введені тимчасові обмеження на ввезення молочної продукції трьох білоруських компаній - «Бабусин глечик», «Молочні продукти» та «Оршанський молочний комбінат».

Як повідомляє прес-служба Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України, обмеження введені з 21 січня 2013 року.

«За результатами проведених лабораторних досліджень Державним науково-дослідним інститутом лабораторної діагностики і ветеринарно-санітарної експертизи встановлено невідповідність українським нормативам безпеки у молочній продукції цих підприємств за мікробіологічними та фізико-хімічними показниками», - йдеться у повідомленні.

При цьому партії товару, що надійшли до запровадження обмежень, будуть оформлені після проведення розширеного ветконтролю, а скасування тимчасової заборони можливе «після прийняття білоруською стороною належних заходів та інспектування зазначених підприємств».

Як повідомляв ForUm, Держветфітослужба України з 1 березня 2012 року тимчасово призупинила ввезення на територію України молока і молочних продуктів із Білорусі, а також тварин, сприйнятливих до АЧС, продукції та сировини з них.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

395