Підсудні Павличенки по-різному пояснили походження тілесних ушкоджень на нозі Сергія і як його штани потрапили на місце злочину (на місце вбивства судді Шевченківського районного суду Києва Сергія Зубкова - Ред.).

Про це, як повідомили ForUm'у у відділі зв'язків із засобами масової інформації прокуратури Києва, заявив заступник прокурора м.Києва Сергій Софієв.

«Дмитро Павличенко пояснював, що коли виконавча служба вивозила речі з їхнього житла, міліціонери взяли брюки сина і підкинули їх на місце вбивства. Очевидно, я так думаю, він мав на увазі, що міліціонери ще й пошкодили їх і помазали кров'ю», - сказав заступник прокурора.

За його словами, підсудні по-різному пояснюють і те, звідки у Сергія взялася рана на нозі після вбивства судді.

«Павличенко-старший намагався пояснити рану у сина тим, що він впав. За словами експертів, при падінні отримати таке пошкодження неможливо, і глибока рана нанесена колючо-ріжучим предметом, яким міг бути ніж», - зазначив Софієв, додавши, що суд взяв до уваги абсолютно всі докази, а в першу чергу, експертні висновки.

Зампрокурора зазначив, що батько, знаючи про рану на нозі у сина, навіть не зміг пояснити, чому не відвіз його в лікарню.

«Рана була глибока. За таких обставин, як ви думаєте, куди батько повинен був відвести сина у першу чергу? Зазвичай у лікарню! Але він цього не зробив, і пояснити чому теж не зміг», - сказав Софієв.

Як повідомляв ForUm, заступник прокурора м.Києва Сергій Софієв заявив, що сліди пальців рук, вилучені з місця вбивства судді Сергія Зубкова, відразу були перевірені по картотеці, і через дві години було відомо, що вони належать Павличенку-старшому.

Вчора, 23 січня, Апеляційний суд Києва почав розгляд скарги Павличенків на вирок суду першої інстанції, яким вони були засуджені за вбивство судді Шевченківського райсуду Києва Сергія Зубкова.

Голосіївський районний суд Києва 2 жовтня 2012 засудив Дмитра Павличенка до довічного ув'язнення, а його сина Сергія Павличенка - до 13 років позбавлення волі за вбивство судді Шевченківського райсуду Києва Сергія Зубкова.

По всій Україні пройшли акції на підтримку батька і сина Павличенків. Громадськість переконана, що вони не причетні до вбивства судді.

Зубков був убитий 21 березня 2011 року в під'їзді свого будинку в Києві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

392