Перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін заявляє, що кримінальна справа проти колишнього депутата Верховної Ради від фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрія Шкіля може бути закрита тільки після отримання його згоди. Про це він заявив в інтерв'ю газеті «Сегодня».

За словами Кузьміна, щоб закрити справу, потрібно отримати згоду самого Шкіля, а отримавши, звернутися до суду - тільки він може справу закрити. «Можливо, Шкіль на це не піде, може, він хоче закриття справи, наприклад, за відсутністю події або складу злочину...», - припустив перший заступник генпрокурора.

«У будь-якому разі, міфічний арешт Шкіля в Україні - це вигадки його самого і соратників... Так що справа дійсно є, але боятися Шкілю нічого. І ще. Генпрокуратура ще рік тому направляла цю справа для розслідування прокурору Києва, так що всі питання потрібно задавати йому. Я цією справою не займаюся», - підсумував Кузьмін.

Нагадаємо, У 2001 році Шкіль був заарештований за участь в акції «Україна без Кучми». Від вироку строком до восьми років його врятувало обрання у парламент - причому у нардепи він прийшов прямо із СІЗО. У 2012 році він не пройшов у Верховну Раду і не отримав недоторканості.

18 січня Шкіль заявив про намір звернутися до Чехії з проханням про надання політичного притулку.

У грудні 2012 року МВС заявляло про припинення розслідування кримінальної справи проти Шкіля за підозрою в організації масових заворушень у 2001 році через закінчення терміну давності.

Також у міліції заявили, що підстав для кримінального переслідування Шкіля в Україні немає.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229