У Міністерстві закордонних справ України позитивно оцінюють рішення Комітету Європейського парламенту у закордонних справах щодо спрощення оформлення віз з Україною. Про це повідомили у прес-службі МЗС.

«Міністерство закордонних справ України вітає зазначене рішення Комітету Європейського парламенту. Одностайне голосування всіх політичних груп Комітету у закордонних справах Європейського парламенту свідчить про підтримку Європейської Стороною євроінтеграційних прагнень України», - йдеться у повідомленні.

У МЗС зазначили, що спрощення порядку оформлення шенгенських віз для додаткових десяти категорій громадян України дозволить інтенсифікувати взаємодію між Україною та Європейським Союзом в усіх сферах двосторонньої співпраці, передає «УНІАН».

«Українська сторона сподівається на якнайшвидше завершення стороною ЄС відповідних внутрішньодержавних процедур з метою ратифікації названої Угоди», - зазначили у МЗС.

Як раніше повідомляв ForUm, Комітет Європарламенту з питань закордонних справ дав згоду на підтримку угоди про внесення змін до угоди між Україною і Європейським союзом про спрощення оформлення віз.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

272