Учора, 23 січня, у Брюсселі відбулася зустріч віце-прем'єр-міністра України Юрія Бойка з членом Європейської Комісії з питань торгівлі Карелом Де Гухтом, повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

У центрі уваги було обговорення можливого перегляду Україною тарифних поступок, зафіксованих у Переліку поступок і зобов'язань України у рамках Світової організації торгівлі, відповідно до ст.XVIII ГАТТ.

Бойко і Гухт розглянули актуальні питання двостороннього співробітництва у торговельній сфері, зокрема застосування Україною спеціальних захисних заходів при імпорті автомобілів і впровадження утилізаційного збору.

Керівники двох делегацій висловили задоволення станом технічної підготовки до підписання тексту Угоди про асоціацію у частині зони вільної торгівлі.

Крім того, у ході зустрічі сторони підтвердили готовність почати неформальний діалог з питань бізнес-клімату. Бойко також коротко поінформував сторону ЄС щодо прогресу у здійсненні соціально-економічних реформ в Україні, а також виклав пріоритети діяльності нового уряду на 2013 рік.

До складу української делегації увійшли міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов і урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій П'ятницький.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Микола Азаров сподівається, що компроміс з перегляду тарифних зобов'язань у рамках Світової організації торгівлі буде знайдено.

Нагадаємо, Україна вступила до СОТ 16 травня 2008 року, ставши 152-м повноправним членом організації.

Держави-члени Світової організації торгівлі закликають Україну відкликати свою заявку на перегляд тарифних зобов'язань.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207