Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив Міністерству юстиції та Державній службі з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва перевірити роботу нової системи державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень. Відповідне доручення глава уряду дав під час засідання Кабінету Міністрів 23 січня у відповідь на інформацію про черги і повільну роботу деяких центрів реєстрації, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Зокрема, прем'єр доручив заступнику міністра юстиції Дмитру Вороні та голові Держпідприємництва Михайлу Бродському з виїздом на місце перевірити роботу реєстраційної служби головного управління юстиції у Києві.

Прем'єр-міністр наголосив на необхідності організувати роботу нової системи реєстрації так, щоб громадяни могли отримати відповідну послугу максимально швидко і просто. Зокрема, Азаров акцентував на необхідності забезпечити режим роботи центрів реєстрації таким чином, щоб уникнути виникнення черг.

Азаров доручив після вивчення питання організації роботи нової системи державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень доповісти про результати на наступному засіданні Кабінету Міністрів.

Як раніше повідомляв ForUm, нова система почала працювати з 1 січня 2013 року. Серед її переваг - скорочення кількості інстанцій та переліку документів, які включені у процес реєстрації, а також створення Єдиного державного реєстру прав на нерухоме майно.

На сьогодні працює 583 територіальних відділення Державної реєстраційної служби. Послуги на реєстрацію прав на нерухоме майно надають також 6835 нотаріусів, які підключені до Державного реєстру прав.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

294