Співробітники карного розшуку ГУ МВС у Дніпропетровській області у неділю, 20 січня, затримали трьох членів злочинного угруповання, які скоїли низку розбійних нападів на АЗС та ювелірні магазини.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник ГУ МВС в області, генерал-лейтенант міліції Віктор Бабенко.

За його словами, до складу групи входили троє непрацюючих чоловіків віком 28, 30 та 34 років. Двоє із них - жителі Дніпропетровська. Третій - організатор - раніше судимий, розшукуваний за вчинення раніше скоєних злочинів (грабежів) з 2011 року, переховувався у Київській області. Він був затриманий у місті Бровари.

Бабенко зазначив, що це злочинне угруповання причетне до скоєння двох розбійних нападів на автозаправні станції 23 і 24 грудня 2012 р. у Дніпропетровську.

У першому випадку зловмисники під'їхали на автомобілі ВАЗ на АЗС і, надівши в'язані шапки з прорізами для очей, молотком розбили вікно, проникли у приміщення, де вистрілили гумовою кулею у касира і заволоділи сумою 2300 грн, передає «УНІАН».

У другому випадку вони під'їхали до АЗС, розташованої на автодорозі «Бориспіль-Дніпропетровськ», сокирою розбили вікно і проникли у приміщення, де, погрожуючи пістолетом чотирьом працівникам АЗС, заволоділи сумою 4500 грн.

За даними фактами слідчим відділом Дніпропетровського райвідділу міліції було розпочате кримінальне провадження щодо ч.3 ст.187 КК України (розбій).

Начальник міліції Дніпропетровської області повідомив, що члени групи обґрунтовано підозрюються у розбійних нападах ще на три АЗС в інших областях, у пограбуванні двох ювелірних магазинів у Дніпропетровську на початку січня 2013 р., у викраденні кількох фур з картоплею, утримуванні заручників, викраденні автомобілів на протязі 2012-2013 рр.

За словами Бабенка, йдеться про вчинення членами групи більше 20 резонансних злочинів у Полтавській, Київській, Харківській областях.

Затримані заарештовані.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

250