Міністерство юстиції буде залучати незалежні спеціалізовані організації та фахівців, зокрема, аудиторів, які не є працівниками Мін'юсту, при порушенні провадження у справах про банкрутство державних підприємств, а також підприємств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує п'ятдесят відсотків, повідомляє прес-служба Міністерства юстиції.

Урядову постанову, яка визначає порядок залучення таких фахівців, було прийнято 23 січня на засіданні Кабінету Міністрів.

Урядова ініціатива ґрунтується на положеннях нової редакції Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», яка набула чинності з 19 січня 2013 року. Зокрема, законом встановлено, що для виконання повноважень державний орган з питань банкрутства (Міністерство юстиції) може залучати відповідні організації та спеціалістів, які не є працівниками Мін'юсту. Порядок і умови залучення таких фахівців повинні бути встановлені Кабінетом Міністрів.

Як відомо, на Міністерство юстиції як державний орган з питань банкрутства покладені повноваження організації проведення аналізу фінансово-господарського стану державних підприємств і підприємств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує п'ятдесят відсотків.

Такий аналіз покликаний виявляти ознаки фіктивного банкрутства, доведення до банкрутства, приховування стійкої фінансової неспроможності, незаконних дій у разі банкрутства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

235