Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв назвав повною маячнею чутки про те, що Росія намагається відродити Радянський Союз, і заявив, що шляхів у минуле не існує, а зміцнення інтеграції йде на взаємовигідній основі.

«Ми дуже часто чуємо, в усякому разі, по політичній лінії, докори у тому, що Митний союз і Єдиний економічний простір – це відродження Радянського Союзу. Це повна маячня, шляхів у минуле не існує. Озирніться навколо, подивіться на себе і на нас – всі ми стали іншими, і всі ми дивимося у майбутнє, і у нас є чіткий план зміцнення інтеграції на взаємовигідній основі. Ми, до речі, реалізуємо його, засвоївши як позитивні, так і негативні уроки побудови Євросоюзу, і впевнені в успіху», - сказав Медведєв, виступаючи на Всесвітньому економічному форумі у Давосі, повідомляє РІА «Новости».

Він зазначив, що складнощів на цьому шляху чимало, але вигод – - більше.

«Саме тому ми пропонуємо Євросоюзу перейти до більш тісної, а якщо хочете – максимально тісної співпраці, ввести безвізовий режим, нарешті, сформувати спільний економічний простір, який може стати основою єдиного ринку від Атлантики до Тихого океану», - додав Медведєв.

Нагадаємо, 13 грудня 2012 року Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна «поступово буде приєднуватися до правил Митного союзу».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

318