Прокуратура виявила численні порушення посадовими особами ГУ «Київська обласна санітарно-епідеміологічна станція МОЗ» та його структурними підрозділами у Київській області.

Як повідомляє прес-служба наглядового відомства, встановлено, що більшістю районних державних установ не дотримані вимоги щодо утримання адмінпротоколів і постанов. Є випадки невручення особам-порушникам копій протоколів.

При розгляді справ посадовими особами СЕС області неналежним чином визначається суб'єкт правопорушення, що надалі тягне за собою накладення більш м'якого адміністративного стягнення.

Крім того, керівництвом контролюючого органу неналежним чином здійснюється контроль за правильним виконанням постанов про накладення штрафів. Нерідкі випадки сплати штрафів підприємствами, на яких порушники обіймають певні посади, а не самими порушниками.

За результатами перевірок органами прокуратури Київської області внесено 20 подань про усунення виявлених порушень, до відповідальності притягнуто 18 службових осіб органів державної санітарно-епідеміологічної служби області.

Перевірки в органах контролю області тривають.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

479