Професор Джордж Черч із Гарвардської медичної школи відтворив ДНК неандертальця і ​​ розраховує знайти жінку, яка б виносила плід з геномом вимерлого виду – неандертальця.

Як пише газета La Stampa, піонер синтетичної біології зробив сенсаційну заяву: «Мені вже вдалося отримати достатньо ДНК із кісток викопної істоти, щоб побудувати генетичний ланцюжок цього вимерлого людського виду. Тепер мені потрібна всього лише жінка-любителька пригод».

Дослідник переконаний, що зможе повернути до життя істоту, яка зникла більше 33 тис. років тому, хоча все залежатиме від багатьох чинників. Вчений має намір вживити ДНК неандертальця у стовбурові клітини людського ембріона на початкових стадіях його розвитку.

Ідея полягає у тому, що стовбурові клітини направлять розвиток ембріона по лінії не homo sapiens, а неандертальця. Кілька днів зародок буде рости у лабораторних умовах, після чого його імплантують названій матері. Ім'я жінки-добровольця невідоме, але вона напевно вже гарантувала собі успіх як автору можливого створіння. «Я дала життя Неанді», - зможе говорити вона.

На шляху проекту стоять етика і закон. З медичної точки зору однією із головних проблем може бути те, що імунна система створіння виявиться непристосованою до умов сучасного світу, не кажучи про те, що немовля може народитися з жахливими деформаціями.

За матеріалами: Инопресса

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

244