Україна зацікавлена ​​у якнайшвидшому підписанні Угоди про асоціацію і набуття нею чинності. Про це у ході зустрічі з головою Представництва ЄС в Україні Яном Томбінським заявив голова Верховної Ради України Володимир Рибак, повідомили ForUm'у у прес-службі ВР.

«Укладення Угоди про асоціацію буде найкращим стимулом для України з точки зору подальшого проведення всеосяжних реформ, посилення демократичного розвитку та верховенства права», - сказав Рибак і додав, що особливої ​​ уваги у цьому контексті заслуговує поглиблена і всеохоплююча зона вільної торгівлі, створення якої передбачено Угодою .

Також голова ВР підкреслив, що для парламенту України надзвичайно важливою є співпраця з Європарламентом щодо ключових питань порядку денного Україна-ЄС.

У цьому контексті він також висловив упевненість, що 16-й саміт Україна-ЄС стане важливим етапом на шляху до підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також переходу до другої імплементаційної фазі Плану дій щодо візової лібералізації.

Говорячи про подальше спрощення візового режиму між Україною та ЄС, Рибак підкреслив важливість якнайшвидшого набуття чинності угоди про спрощення оформлення віз. «Верховна Рада готова швидко розглянути відповідний законопроект», - запевнив Рибак.

Нагадаємо, Україна і ЄС розпочали переговори щодо Угоди про асоціацію в 2007 році і завершили їх у грудні 2011 року. 30 березня 2012 року Угода була парафована сторонами.

У прийнятих висновках Ради ЄС з питань зовнішньої політики кажуть, що підписання Угоди про асоціацію може відбутися до листопада 2013 року, якщо українська влада продемонструє суттєвий прогрес у вирішенні означених Європейським союзом проблем.

Саміт Україна-ЄС відбудеться 25 лютого 2013 року у Брюсселі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

252