Голова Верховної Ради Володимир Рибак виступає за збереження змішаної, пропорційно-мажоритарної системи виборів депутатів парламенту. Про це він сказав в інтерв'ю радіо «Свобода».

«На мій погляд, як депутата, як голови Ради, Україна ще не готова проводити вибори чисто за партійними списками, тому що у нас десь 200 партій. Ще рано... Настане час - буде суто партійна система, але потрібен час», - сказав спікер.

За його словами, мажоритарна складова виборів персоніфікує депутатський корпус перед виборцями і значно збільшує відповідальність депутатів за власні дії, за виконання своїх передвиборних обіцянок, передають «Українські новини».

При цьому Рибак згоден з необхідністю формування виборчого кодексу, в якому були б уніфіковані форми проведення виборів всіх органів влади.


Спікер зазначив, що розробка виборчого кодексу - це одне з пріоритетних завдань Ради 7-го скликання, і в такій роботі повинні брати участь представники всіх фракцій парламенту.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи рекомендує закріпити в Конституції пропорційну систему виборів Верховної Ради з відкритими списками.

Alpha

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238