Заступник Київського міського голови, секретар Київради Галина Герега вважає, що у лютому Київська міська рада повернеться до розгляду бюджету столиці на 2013 рік. Про це Герега сказала сьогодні в коментарі журналістам.

«А зараз ми ведемо дискусію щодо зміни показників бюджету Києва, проводяться переговори з Кабінетом Міністрів. І, я думаю, що ми повернемося в лютому до розгляду бюджету», - прокоментувала Герега ситуацію із затвердженням головного кошторису столиці на поточний рік, повідомляє «УНІАН».

Секретар Київради зазначила, що згідно з фінансовими показниками, запропонованими місту урядом на 2013 рік, не профінансованими можуть залишитися навіть захищені статті витрат бюджету.

Особливо вона звернула увагу на те, що в бюджеті міста на 2013 рік не передбачено 20-відсоткової муніципальної надбавки для вчителів, медиків і працівників бюджетної сфери, і кошти на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплоенергію для населення, яка виникла у зв'язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії тарифам. Так, за словами Гереги, тільки Києву на погашення різниці в тарифах на поточний рік необхідно 2,4 мільярда гривень, тоді як у Держбюджеті на всі регіони країни передбачено всього 5 мільярдів гривень.

Нагадаємо, в Україні за станом на 18 січня 2013 р. ще не затверджено 12 місцевих бюджетів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

294