Інформація про те, що розроблено проект землеустрою, яким нібито передбачається збільшити територію Києва за рахунок селищ та районів Київської області, носить провокаційний характер і спрямована на популяризацію окремої фракції в Київраді. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київської обласної державної адміністрації.

«Депутати Київської міської ради розповсюдили повідомлення про те, що розроблено проект землеустрою, яким нібито передбачається збільшити територію Києва за рахунок селищ та районів Київської області. Повідомляємо, що дана інформація носить провокаційний характер і спрямована на популяризацію окремої фракції в Київраді», - зазначили в Київській ОДА.

Згідно з повідомленням, питання територіальних змін повинне підніматися не в односторонньому порядку, а з урахуванням інтересів громад.

У Київській ОДА також повідомили, що сьогодні створені робочі групи на рівні керівників міста Києва та Київської області, покликані врегулювати питання територіальних меж столиці і області в рамках чинного законодавства.

Як повідомляв ForUm, перший заступник начальника Головного управління земельних ресурсів КМДА Юрій Кулаковський на засіданні постійної комісії Київради з питань екологічної політики, на якому розглядався проект рішення «Про погодження проекту землеустрою щодо встановлення і зміни межі міста Києва», заявив, що пропозиції щодо розширення меж столиці узгодила переважна більшість сільських рад суміжних з містом територій.

Alpha

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

158