Політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов упевнений, що подаючи свідомо провальний позов до суду на голову Верховної Ради України Володимира Рибака, лідер фракції «УДАР» Віталій Кличко на тлі радикального опору ВО «Свобода» демонструє свою політичну неспроможність.

«Очевидно, що такий позов свідомо провалений. Ну хіба сьогодні можна розраховувати, що за нинішньої судової системи скасують рішення парламенту через порушення персонального голосування? Вирішення таких проблем повинно лежати всередині Верховної Ради. А подібні позови - це прояв безсилля і спроба показати, що ми щось робимо, в першу чергу через медійний ефект», - вважає Карасьов.

У той же час, на його думку, подібні дії Кличка також демонструють, що він на тлі опору яскравих перформансів ВО «Свобода» у парламенті, також намагається виглядати не гірше.

«Всі чекали від Кличка як людини зі спорту рішучих дій фактично не менше, ніж від націоналістів зі «Свободи». Зараз же на тлі радикальної боротьби «Свободи» з тушками, блокуванням трибуни, він також бажає не впасти в очах перед власним виборцем. Але, як бачимо, в хід ідуть такі безсилі спроби, як позови до суду на спікера», - констатує політолог.

Нагадаємо, 22 січня Віталій Кличко подав до суду на главу парламенту Володимира Рибака. У позовній заяві він вимагає визнати протиправними дії спікера під час голосування за відставку Сергія Арбузова з посади голови Національного банку України і призначення Ігоря Соркіна на цю посаду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

302