Європейська інтеграція України закріплена на законодавчому рівні і, відповідно, є пріоритетною метою у зовнішній політиці держави. Про це заявив народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів, глава української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Іван Попеску, повідомили ForUm'у в прес-службі ПР.

«Ми повинні брати до уваги те, що наше прагнення до європейської інтеграції закріплено в Законі «Про основи внутрішньої і зовнішньої політики». Там чітко записано: наша мета - європейська інтеграція», - зазначив політик.

На його думку, зовнішньополітична орієнтація України допоможе державі привести законодавчу базу у відповідність із європейськими стандартами.

«Ми виконаємо всі наші зобов'язання перед Радою Європи. Це потрібно не стільки Євросоюзу, скільки нам самим», - сказав Попеску.

На його переконання, найближчим часом політичне протистояння і спекуляції всередині країни нікуди не зникнуть, проте вони не стануть перешкодою для інтеграції України в європейське співтовариство.

«Опозиція спробує підняти внутрішні проблеми на європейський рівень. Однак всі її заяви носять декларативний характер, і нікого ні до чого не зобов'язують, окрім тих, звичайно, хто ці заяви поширює», - підсумував парламентарій.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович заявив, що курс на європейську інтеграцію залишається одним із пріоритетних напрямів зовнішньої політики України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

280