Присутність кораблів ВМФ Росії в Чорному та Середземному морях сприяють стабілізації ситуації в регіоні.

Про це міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров сказав на прес-конференції в Москві за підсумками діяльності російської дипломатії у 2012 році, відповідаючи на запитання, чи не пов'язано це з конфліктом у Сирії.

«Ми не зацікавлені в тому, щоб регіон Середземномор'я дестабілізувався ще більше, і присутність нашого флоту там є безумовним чинником стабілізації», - сказав Лавров.

Міністр підкреслив, що подібні маневри проводяться регулярно. За його словами, російський флот до недавнього часу не міг здійснювати далекі походи, але зараз ситуація змінилася, передає РІА «Новини».

«Для того, щоб армія і флот були в потрібному стані, потрібно тренуватися», - сказав Лавров і додав, що зараз немає сумнівів, що російська армія постійно проводить навчання.

Як повідомляв ForUm, Міноборони РФ 21 січня поінформувало, що в акваторіях Чорного і Середземного морів ВМС Росії проводять найбільші за останні десятиліття навчання за участю 20 бойових, спеціальних кораблів і суден забезпечення.
У найбільшому за останні десятиліття заході бойової підготовки беруть участь бойові кораблі Чорноморського, Балтійського і Північного флотів.

Основним завданням навчання є перевірка готовності органів військового управління і міжфлотського угруповання сил до виконання завдань за призначенням у далекій морській зоні.

Корабельним угрупованням, що діє в Чорному морі, відпрацьовуватимуться питання взаємодії з літаками дальньої авіації, обміну інформацією з морською авіацією при освітленні надводною обстановкою, а також завдання з відбиття атак ракетних катерів, додали у військовому відомстві.

Штаб керівництва вченням розміщений у гвардійському ракетному крейсері «Москва» Чорноморського флоту РФ, що знаходиться в призначеному районі Середземного моря.


Під час навчання, яке триватиме до 29 січня 2013 року, російськими моряками в Чорному та Середземному морях буде виконано більше 60 різних бойових вправ, у тому числі ракетні та артилерійські стрільби.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

291