Сьогодні в швейцарському Давосі стартує Всесвітній економічний форум. Основною темою 43-ї сесії стане подолання кризи в країнах Євросоюзу, а українські бізнесмени і політики збираються обговорити перспективи інтеграції з ЄС і Митним союзом.

Цього року у форумі візьмуть участь 45 глав держав, а також науковці та представники ділових еліт. Свою участь вже підтвердили федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель, прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, президент Всесвітнього банку Джим Ен Кім, прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв.

Також у складі учасників актриса Шарліз Терон і понад 1500 керівників, у тому числі голова ради директорів Goldman Sachs Group Ллойд Бланкфейн і виконавчий директор JPMorgan Chase Джеймі Даймон.

Як повідомляв ForUm, Президент Віктор Янукович відвідає Швейцарію для участі у Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

За словами глави Адміністрації Президента Сергія Льовочкіна, Янукович, зокрема, візьме участь у сесіях неформальних засідань «Закладення основ для відродження Європи» і «Енергетична інфраструктура в перехідному періоді», а також виступить на пленарній сесії «Прискорення розвитку інфраструктури».

Крім того, він проведе зустрічі з президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцом, прем'єр-міністром Грузії Борисом (Бідзіна) Іванішвілі, керівниками транснаціональних корпорацій.

Нагадаємо, форум у Давосі проводиться з 1971 року. Це один з найбільших у світі майданчиків для дискусій на економічні теми. За традицією тут збираються керівники найбільших компаній світу, на форум запрошуються відомі політики, мислителі і журналісти. Традиційно дискусії в Давосі багато в чому визначають проблематику економічного року.

У 2013 році форум пройде під девізом «Стійкий динамізм». Учасники обговорять можливі шляхи подолання світової економічної і боргових проблем у ЄС.

Багато учасників зараз бачать вихід із ситуації у світовій економіці ситуації в першу чергу у розвитку інфраструктурних та енергопроектів у європейських країнах. Цим темам буде присвячено більше чверті всіх заходів і сесій.

Крім традиційної кризи єврозони на порядку денному арабські революції, соціальні реформи і роль жінок в економіці.

Alpha

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

383