Прокуратура Тернопільської області почала досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо народного депутата України за фактом втручання в діяльність працівників правоохоронних органів.

Як повідомляє прес-служба прокуратури області, співробітники податкової 17 січня проводили обшук в одному з товариств Гусятинського району.

Встановлено, що під час слідчих дій народний депутат вчинив дії, які кваліфіковані як втручання в діяльність працівників правоохоронного органу.

Зокрема, переконавшись у наявності правових підстав для проведення обшуку, нардеп, закривши двері одного з кабінетів зсередини, вивісив на ній напис: «Громадська приймальня народного депутата України». Надалі, не реагуючи на заборону правоохоронців, виніс з кабінету два поліетиленові пакети, вміст яких не розголошується в інтересах слідства.

За даним фактом прокуратурою області в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано кримінальне провадження за ч.2 ст.343 КК України.

Наступним кроком у розслідуванні буде звернення до Верховної Ради України щодо зняття депутатської недоторканності і продовження досудового розслідування у даній справі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

516