За минулу добу міські служби не впоралися з обмерзанням, яке утворилося на вулицях та автошляхах міста, повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації.

Цей факт констатував голова КМДА Олександр Попов під час робочої наради зі своїми заступниками, головами районних у місті Києві державних адміністрацій та керівниками всіх служб, задіяних у боротьбі з негодою і ожеледицею.
Претензії Попов у першу чергу адресував саме головам районних адміністрацій, відмітивши їх недбале ставлення до своїх обов'язків.

«Робота керівників районів та їхніх заступників з питань функціонування житлово-комунальної сфери вкрай незадовільна. Саме на них лежить відповідальність за безпеку пересування пішоходів вулицями міста. Якщо ситуація не буде виправлена ​​до ранку наступного дня - я прийматиму відповідні кадрові рішення», - підкреслив Попов.

Він поставив головам районних адміністрацій завдання організувати постійний і безперебійний процес посипання піском всіх пішохідних зон на територіях ввірених їм районів. Про результати виконання цього завдання голові КМДА звітуватиме Call-центр.

Попов закликав жителів столиці повідомляти про всі випадки неналежного посипання, прибирання тротуарів і прибудинкових територій за телефоном 15-51.

Зазначимо, що за минулу добу з ушкодженнями, отриманими внаслідок ожеледиці, в лікарні Києва звернулися 579 осіб, що в чотири рази більше від середніх показників у столиці, повідомили в Департаменті охорони здоров'я Київської міської державної адміністрації.

За даними міського відділу охорони, з 579 осіб, що звернулися вчора за медичною допомогою, 544 дорослих і 35 дітей. При цьому госпіталізація знадобилася 57 дорослим і трьом дітям.

«У середньому за добу через падіння на вулицях до медиків звертаються близько 120 осіб, максимум - 150», - зазначили у відомстві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

147