Україна і США мають всі можливості для зміцнення взаємодії в гуманітарній сфері в інтересах двох країн. Про це віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко заявив під час зустрічі з Послом США в Україні Джоном Теффтом.

Як повідомляє прес-служба віце-прем'єра, під час розмови обговорювалися перспективи розвитку українсько-американської взаємодії у сфері освіти, охорони здоров'я, культури і туризму.

Теффт особливо високо оцінив розвиток двосторонньої співпраці у сфері науки і технологій. Одним із прикладів великого потенціалу відносин у цьому напрямі він назвав значний інтерес американських компаній до української IT-сфери, яка має великий потенціал розвитку. Посол зазначив, що професіоналізм українських програмістів добре відомий у всьому світі і тому потужні міжнародні IT-компанії приділяють все більшу увагу питанню ведення свого бізнесу в Україні.

Грищенко зазначив, що розвиток вітчизняних IT-технологій і забезпечення якості вищої освіти у цій сфері є пріоритетами уряду України.

Обговорюючи питання співробітництва у сфері освіти, Грищенко наголосив на важливості активізації студентських та академічних обмінів, збільшенні можливостей для українських студентів, які могли б навчатися у провідних американських університетах і повертатися на батьківщину для реалізації набутих знань.

Окрему увагу співрозмовники приділили питанню реалізації в Україні проектів у боротьбі з ВІЛ/СНІДом та туберкульозом. Грищенко привітав зусилля США щодо надання практичної допомоги в цьому напрямі. Сторони також погодилися з необхідністю тісної координації зусиль уряду України, міжнародних програм і приватних ініціатив у цій сфері.

«ВІЛ і туберкульоз є болючими проблемами сьогодення, і ми повинні спільно забезпечити, щоб хворі вчасно отримували необхідну їм допомогу. Кожен ефективний крок і кожна ініціатива у цій сфері - це життя і здоров'я українців, а тому вони є для нас важливими, і уряд їх підтримуватиме», - заявив Грищенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

247