В Україні у поточному році планується побудувати 52 га нових тепличних комплексів, повідомили у прес-службі Міністерства аграрної політики і продовольства України.

За словами профільного міністра Миколи Присяжнюка, у 2012 році в Україні було введено в експлуатацію близько 30 га нових високотехнологічних теплиць.

«Завдяки державній підтримці розвитку високотехнологічних тепличних комплексів з'явиться можливість стимулювати імпортозаміщення овочів. Так, торік в експлуатацію було введено близько 30 га нових теплиць, що дозволило отримати у 2012 р. урожай тепличних овочів більше на 12% у порівнянні з попереднім роком. Таким чином, Україна впевнено рухається до самозабезпечення овочами закритого ґрунту», - зазначив Присяжнюк,

Міністр зазначив, що в останні роки держава надавала кошти для здешевлення кредитів та компенсації лізингових платежів для впровадження енергозберігаючих технологій, придбання систем і обладнання для теплиць і т.д.

«Ми вже бачимо позитивні результати програми підтримки розвитку тепличних комплексів. Адже український споживач зацікавлений у вітчизняних овочах за доступною ціною», - додав Присяжнюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227