Влада Польщі має намір посилити охорону свого східного кордону, найбільша ділянка якого припадає на Україну, через зростання обсягів контрабанди та кількості нелегальних мігрантів.

Про це пише польська газета Rzeczpospolita, зауважуючи, що до кінця поточного року на східний кордон буде переведено на роботу 1,7 тис. співробітників прикордонної служби, які зараз працюють на півдні Польщі.

«За даними Міністерства внутрішніх справ, кордони з Чехією і Словаччиною вважаються безпечними, нелегальна міграція або контрабанда масово спостерігаються на сході», - пише видання.

Газета назвала найбільшою проблемою польських прикордонників - контрабанду сигарет, які все частіше переправляють до Польщі через так званий «зелений кордон» у тому числі, через прикордонну річку Буг, повідомляє «УНІАН».

За даними видання, торік польські прикордонники конфіскували партії контрабандних сигарет на загальну суму близько 10 млн доларів, що на 20% більше, ніж за попередній рік, а алкогольних напоїв на загальну суму близько 250 тис. доларів (більш ніж удвічі).

«Ми відкриваємо на сході нові пункти пропуску, ввели малий прикордонний рух з Калінінграда, тому частину співробітників ми повинні перевести з півдня на схід. Найголовнішим завданням на сьогоднішній день є ефективна охорона нашого зовнішнього кордону», - заявив виданню глава польського МВС Яцек Ціхоцький, якому підпорядкована прикордонна служба.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

204